Keresési találatok

Szenvedélybetegek napközije

A nappali ellátás a saját otthonukban élő, tizennyolcadik életévüket betöltött szenvedélybetegek részére biztosít lehetőséget a napközbeni tartózkodásra, a társas kapcsolatokra, valamint az alapvető higiéniai szükségleteik kielégítésére, továbbá igény szerint megszervezi az ellátottak napközbeni étkeztetését.

A szenvedélybetegek nappali intézménye az önkéntességre és a speciális segítő programokra épülve biztosítja a felvilágosító, tanácsadó, tájékoztató, kulturális, szabadidős, képzési, átképzési, állásközvetítő, védett lakhatást elősegítő, lakossági és családi programok szervezését és lebonyolítását, valamint alacsony küszöbű és ártalomcsökkentő szolgáltatást nyújt.

A szenvedélybetegek nappali intézményében lévő programok elősegítik az ellátást igénybe vevő rehabilitációját, a társadalomba, a korábbi közösségébe való visszailleszkedését, valamint a szenvedélybetegek minél szélesebb körben való elérését. Ennek megfelelően a nappali intézmény programjai nyitottak, az intézményi ellátást igénybe nem vevő személy számára is hozzáférhetőek.

A szenvedélybetegek nappali intézményének nem feladata az alkohol-, a drog- és az egyéb függőségi problémával küzdő személyek egészségügyi gondozása, az intézményben szervezett foglalkozások és programok révén azonban törekedni kell az életmód-változtatás ösztönzésére, a visszaesés megelőzésére, illetve az intézményben dolgozó szociális munkás révén szükség szerint kapcsolatot kell tartani az ellátott kezelőorvosával vagy az egészségügyi gondozást végző szakemberrel, továbbá a hozzátartozókkal.

Kapcsolódó híreink

Elige Vitam díjat kapott Fekete Zsuzsa

2016/06/29
“Sok megváltozott életet láttam Ráckeresztúron. Boldog vagyok, ha belebotlok ...
Tovább

Változás még időben

2016/05/03
 „Legyen ez a szívcsere helye, hogy ne legyen szükség ...
Tovább

A legjobb süteményeket keresik

2015/12/01
Van egy remek recepted és mindenki dicséri? El is ...
Tovább

Szenvedélybetegekkel foglalkozó intézményeink