Keresési találatok

Rehabilitáció

Sárkeresztúri drogrehabilitációA rehabilitációs intézmény a bentlakók önálló életvezetési képességének kialakítását, illetve helyreállítását szolgálja.

A rehabilitációs intézményi keretek között indokolt biztosítani annak a rászoruló személynek az elhelyezését, akinek az egészségi, a pszichés, a mentális, a szociális állapota a rehabilitáció több területén, együttesen zajló, komplex, átfogó segítséget igényel és ennek hatékony megoldása ambuláns formában vagy más intézményi keretek között nem valósítható meg.

Szenvedélybetegek rehabilitációs intézményében azt a 16. életévét betöltött szenvedélybeteget kell ellátni, aki rendszeres vagy akut gyógyintézeti kezelésre nem szorul és utógondozására nincs más mód. Rehabilitációs intézményben, illetve rehabilitációs célú lakóotthonban az ellátás időtartama nem haladja meg a három évet, de ez egy alkalommal, két évvel meghosszabbítható.

A rehabilitációs intézményben és a rehabilitációs célú lakóotthonban minden esetben biztosítva van a lakhatás, a textíliával való ellátás és a mentális gondozás.

Az ellátás során mindenkinek biztosítják állapotuktól függően:

  • az önálló vagy részben önálló életvitelhez szükséges feltételeket, a nélkülözhetetlen étkeztetést,
  • az ellátott rehabilitációjához szükséges fejlesztő felkészítést, képzést, foglalkoztatást vagy a foglalkoztatáshoz történő hozzájutás módját,
  • a szükséges egészségügyi ellátást vagy az egészségügyi ellátáshoz történő hozzájutás módját.
  • A sikeres rehabilitáció után következik az utógondozás, mely az intézmény elhagyását követő állapotának figyelemmel kísérése, különös tekintettel a lakókörnyezetébe történő beilleszkedésében, a munkavégzéssel, életkörülményeivel, napi ritmusával kapcsolatos problémáinak megoldásában, az egyéni konfliktusok kezelésében történő segítségnyújtás.

Kapcsolódó híreink

Elige Vitam díjat kapott Fekete Zsuzsa

2016/06/29
“Sok megváltozott életet láttam Ráckeresztúron. Boldog vagyok, ha belebotlok ...
Tovább

Változás még időben

2016/05/03
 „Legyen ez a szívcsere helye, hogy ne legyen szükség ...
Tovább

A legjobb süteményeket keresik

2015/12/01
Van egy remek recepted és mindenki dicséri? El is ...
Tovább

Szenvedélybetegekkel foglalkozó intézményeink