Keresési találatok

Segélyszervezet

„Akinek pedig világi javai vannak, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előte a szívét, abban hogyan maradhatna meg az Isten szeretete?” 1Jn 3,17

Nem csak halat, hálót is adunk

A 2006-ban alapított Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány új irányt indított el a hazai segélyezésben azáltal, hogy nem csak halat adunk az éhezőnek, hanem hálót is.

Hosszú távú segítségnyújtás

Vetőmag- és csirkeprogramunkkal hosszútávon és hatékonyan segíthetünk a nélkülözőknek. „Mentőöv” programunk részeként felkaroljuk a kilakoltatott devizahiteleseket, segítünk a családoknak áthidalni azokat az időszakokat, amelyeket önerőből nem tudnák túlélni, és támogatjuk a nehéz helyzetben lévők talpra állását.

Szolgálunk a katasztrófák idején is

Készenléti csoportunk 24-48 órán belül a katasztrófa sújtotta területre utazik és élelmiszerrel, gyógyszerrel, valamint a katasztrófától függően különböző tárgyi és pénzbeli adományokkal vagy orvosi segítségnyújtással támogatjuk a bajba jutottakat. Így jártunk Mianmarban, Haitin és Japánban is, legutóbb pedig a Fülöp-szigetek tájfun sújtotta területein fordult meg az orvoscsoportunk.

A nagy hidegben túlélőpontot nyitunk az otthontalanoknak, meleg ételt osztunk a rászorulóknak, továbbá az árvíz alatt és után is rendszeresen segítettünk élelmiszerrel, önkéntesekkel, lelki támogatással, bútorokkal és az újjáépítési munkálatokban is. Önkénteseink száma pedig minden évben meghaladja a 18 000 főt.

MEGNÉZEM

Ismerje meg a segélyszervezet munkásságát a honlapján keresztül!

Kapcsolódó híreink

Találkozó az akadálymentes gyülekezeteknek

2016/05/04
A Magyar Református Szeretetszolgálat által koordinált és a HEKS ...
Tovább

Akadálymentes gyülekezet – pályázati lehetőség

2015/11/16
2013. év végén hirdette meg először a Magyar Református ...
Tovább

Menekültügy: hogyan segít az MRSZ?

2015/09/21
A Magyar Református Szeretetszolgálat – a KaritatívTanács többi tagszervezetével ...
Tovább

Tekintse meg képgalériánkat!