Keresési találatok

Önkéntes Diakóniai Év

Az Önkéntes Diakóniai Év (ÖDE) egy olyan önkéntes program, amelyben az elmúlt néhány év során már körülbelül 800 fiatal vett részt és vállalt 10-12 hónapos önkéntes diakóniai szolgálatot hazánkban, Kárpátalján, Amerikában vagy valamelyik európai országban.

Az Önkéntes Diakóniai Év feladatának tekinti, hogy lehetőséget biztosítson fiatalok részére az önkéntes szolgálatban. Mert az önkéntes szolgálaton keresztül a fiatalok nemcsak hasznos tapasztalatokat gyűjthetnek, hanem önként és saját vállalásból megismerkedhetnek társadalmunk kihívásaival, és szolidaritást vállalhatnak más nemzetekkel. Az önkéntes szolgálatban formálódnak, ökumenikus tapasztalatokat gyűjthetnek. Szolgálati helyeink a legkülönbözőbbek: sérült és egészséges gyermekekkel, felnőttekkel, hátrányos helyzetű fiatalokkal éppen úgy lehetőség nyílik a foglalkozásra, mint idősekkel, szociálisan rászorultakkal, hajléktalanokkal, kisebbségben élőkkel.

MEGNÉZEM

Tekintse meg az ÖDE Programiroda honlapját!

Kapcsolódó híreink

Támogatásban részesült a dunaalmási „Kezes lábas hit” projekt

2016/03/01
A Dunaalmási Református Szeretetház Fogyatékosokat Ápoló – Gondozó Otthona pályázatot nyújtott be 2015. novemberében az Új Európa Alapítvány KÖSZ! Program „Iskolai Közösségi Szolgálat megvalósítását támogató felhívás” keretében ...
Tovább

Furcsa zajok a padláson – kárpátaljai önkéntesek Dunaalmáson

2015/08/24
Szeretem a csendet. Ilyenkor az ember eltűnődik az élet ...
Tovább

Negyedmilliárd forintnyi önkéntes munka – idén is Szeretethíd

2015/04/27
Már több mint 14.000-en jelentkeztek a Szeretethíd május végi ...
Tovább