Keresési találatok

Szeretetotthon

Az idősek otthonában az a 18. életévét betöltött, betegsége vagy fogyatékossága miatt önmagáról gondoskodni nem képes, bizonyos mértékű gondozási szükséglettel rendelkező személy kerülhet be, akinek ellátása más típusú, ápolást-gondozást nyújtó intézményben nem biztosítható.

Az idősek otthona biztosítja a napi huszonnégy órás felügyeletet, a folyamatos működéshez szükséges személyi és tárgyi feltételeket, a lakók teljes körű ellátását: napi legalább háromszori étkeztetést, a – szükség szerint – ruházattal, illetve textíliával való ellátást, a mentális és lelki gondozást, a külön jogszabályban meghatározott egészségügyi ellátást.Az ellátottak meglévő képességeinek szinten tartása és fejlesztése érdekében a szeretetotthon szocioterápiás foglalkozásokat szervez, mely foglalkozások formáit a lakó életkorának és egészségi állapotának, képességeinek megfelelően választják meg.

Az idősek otthonában az a 18. életévét betöltött, betegsége vagy fogyatékossága miatt önmagáról gondoskodni nem képes, bizonyos mértékű gondozási szükséglettel rendelkező személy kerülhet be, akinek ellátása más típusú, ápolást-gondozást nyújtó intézményben nem biztosítható.
idősek otthona

Az idősek otthona biztosítja a napi huszonnégy órás felügyeletet, a folyamatos működéshez szükséges személyi és tárgyi feltételeket, a lakók teljes körű ellátását: napi legalább háromszori étkeztetést, a – szükség szerint – ruházattal, illetve textíliával való ellátást, a mentális és lelki gondozást, a külön jogszabályban meghatározott egészségügyi ellátást.

Az ellátottak meglévő képességeinek szinten tartása és fejlesztése érdekében a szeretetotthon szocioterápiás foglalkozásokat szervez, mely foglalkozások formáit a lakó életkorának és egészségi állapotának, képességeinek megfelelően választják meg.

Az alábbiakban elolvashatja kapcsolódó híreinket, majd lejjebb görgetve megtalálja az idősgondozást végző intézményeink listáját is.

Kapcsolódó híreink

Idősekért díjat kapott Beszterczey András

2018/10/18
Az idősek világnapja alkalmából az Emberi Erőforrások minisztere Idősbarát ...
Tovább

Bibliaismereti vetélkedő időseknek

2016/06/27
A Kiss Ferenc Református Idősek Otthona ismét jókedvű megmérettetést ...
Tovább

Könyvadomány érkezett a Kálvin János Református Idősek Otthonába

2016/06/13
A Duna Televízió Család-barát magazinja rendszeresen foglalkozik szociális, diakóniai ...
Tovább

Idősgondozást végző intézményeink

Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény

         “Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek ...
         “Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük…” Mt 7,12 2009. január 1-én megnyitotta ...

Schweitzer Albert Református Szeretetotthon

“Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus ...
“Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét.” Gal 6,2 Tudjuk jól, nehéz az idős fát átültetni, elszakadnak a ...

Gondviselés Háza Református Idősek Otthona

orvosi ellátás, szakorvosi ellátás, mentálhigiéniás ellátás, lelki gondozás, ...
orvosi ellátás, szakorvosi ellátás, mentálhigiéniás ellátás, lelki gondozás, lelkész, vallásgyakorlás, ...

Kálvin János Református Idősek Otthona

       Letekint a mennyből az Úr, és lát minden embert” ...
       Letekint a mennyből az Úr, és lát minden embert” (Zsolt.33.13)   A Kálvin János Református Idősek Otthona 2004-ben kezdte meg működését. Az ...

Szivárvány Református Idősek Otthona

  „Jöjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és ...
  „Jöjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagyok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” Mt 11,28 Az intézmény ...