Keresési találatok

Gyülekezeti diakónia

gyulekezeti_diakoniaA Gyülekezeti Diakónia munkaág a www.diakonia.hu honlappal a Kárpát-medence református diakóniájához, illetve szeretetszolgálatához nyújt szakmai és spirituális segítséget a www.diakonia.lap.hu oldallal együtt.

Keresünk minden református gyülekezetből egy diakóniai kapcsolattartó munkatársat az információáramlás segítésére. Jelentkezni a diakóniai honlapra való regisztrálás útján lehet.

A gyülekezeti önkéntesek a diakonia.hu honlapról rendszeres tájékoztatást kapnak az országos szeretetszolgálati ügyekről, gyülekezeteik felé képviselik az országos felhívásokat, híreket. Saját gyülekezeten belül szervezik és segítik a diakóniai szolgálatokat, diakóniai jelzőrendszert építenek a szolgálatok minőségének javítására. Faliújságot és imadobozt helyeznek ki a gyülekezeti teremben, illetve a templomban. Segítik a lelkipásztor munkáját a gyülekezet szeretetszolgálatának szervezésében és végzésében.

Gyülekezeti diakóniai kérdőív

(A jelen kérdőív kitöltésével hozzájárul a magyarországi református gyülekezetekben működő diakóniai szolgálatok feltérképezéséhez. Jövőt építő együttműködését megköszönjük!)