Keresési találatok

Vértesi Református Egyházközség Idősek Szeretetháza

“Vénségetekig ugyanaz maradok, ősz korotokig én hordozlak” Ézs 46,4

A Vértesi Református Egyházközség Idősek Szeretetháza 1998. április 6-án kezdte meg működését, szép és védett műemléki környezetben, az ún. „Lédig kúriában”. Jelenleg a 78 fő részére nyújt teljes körű bentlakásos ellátást – „Idősek Otthona”, 30 fő részére nappali ellátást nyújt – „Idősek klubja”, 63 fő részére biztosít Házi Segítségnyújtást, valamint Támogató Szolgáltatást és Szociális Étkeztetést biztosít az arra rászorulóknak.
A Vértesi Református Egyházközség által létrehozott Szeretetház nem csak a gyülekezetnek, hanem az egész városnak ékessége. A szépen felújított műemlék épületei gyönyörű, tágas, parkosított környezetben a csendes öregkor nyugalmát biztosítják. Intézetünk fenntartásához terveink megvalósításához kérjük a Mindenható Isten kegyelmét, szolgálatunkra az Ő áldását, hogy egymás terhét hordozva betölthessük a Krisztus törvényét.
Idősek Otthona

Az intézmény 78 fő részére biztosít teljes körű ellátást, mely magában foglalja a napi háromszori étkezést. Az idősek gondozása mellett lehetőség van demens személyek ellátására is. Biztosítja továbbá a cukorbetegek és gyomorbetegségben szenvedők részére a szükséges kímélő étrendet, illetve orvosi előírásra a napi többszöri étkezést. Foglalkoztató diakónus, mentálhigiénés és pszichológus szakemberek gondoskodnak a lakók mentális és pszichés állapotának szinten tartásáról, erősítéséről. Lelkészek végzik a lelkigondozói feladatokat egyéni és kiscsoportos beszélgetések keretében. Az intézmény teljes körű akadálymentesítéssel, parkkal, kerttel rendelkezik.

Idősek klubja

Az Idősek Otthona elindulásával egy időben indult el a 30 fős Idősek Klubja, mely egy napközbeni tartózkodásra ad lehetőséget az arra rászoruló – elsősorban – idős embereknek. A klub kiemelkedő feladata a szocioterápiás foglalkoztatás és a mentális gondozás, koruk egészségi állapotuk sajátosságainak elfogadtatása a tétlenség, haszontalanság érzésének leküzdése, a társas kapcsolatok megőrzése, a magány oldása. Lehetőség nyílik: olvasásra, tv nézésre, zenehallgatásra, videó nézésre, különböző társasjátékokra, kézimunkázásra, szellemi vetélkedőkre, felolvasásra, közös éneklésre, kertészkedésre, szobanövények ápolására, vallásgyakorlásra.

Szociális Étkeztetés

2010-ben indította el a szociális étkeztetést. 2011-ben, az új konyha átadásával a főzési kapacitásunk is bővült, így már a helyi lakosság igényének megfelelően tudjuk a szolgáltatást biztosítani. Szociális étkeztetés célja, a napi egyszeri meleg étkeztetés biztosítása azoknak a településeken szociálisan rászorulóknak, akik azt önmaguk és eltartottjaik részére, átmeneti vagy tartós jelleggel más módon nem képesek biztosítani. Az étkeztetés igény szerint helyben fogyasztással, elvitellel, és házhoz szállítással is történhet.
Az intézmény a hét minden napján biztosítja az ellátottak számára az étkezést.

Házi Segítségnyújtás

A szolgáltatás beindítása 3 fő gondozóval indult 2011-ben. Jelenleg 7 gondozónővel működik a szolgáltatás. A házi segítségnyújtás otthonában nyújt szükség szerinti segítséget azoknak a fogyatékos, szociális, vagy egészségi állapotuk miatt rászoruló személyeknek, akik az életvitelükhöz személyi és környezeti tisztaságuk biztosításához, társas kapcsolataik ápolásához, kulturális igényeik kielégítéséhez, érdekeik védelméhez igénylik.
A házi segítségnyújtás heti 5 napos, maximum 4 óra/nap/fő ellátást jelent.

Támogató Szolgáltatás

2006. január 10-én a Vértesi Református Egyházközség új szolgáltatásként elindította a Támogató Szolgáltatás működtetését. Feladatunk Létavértes és Monostorpályi közigazgatási területén élő valamennyi fogyatékos személy felkutatása, a szállító és a személyi segítő szolgálat szervezése és működtetése, amely segítséget nyújt a fogyatékos ember személyi higiénés, életviteli, életfenntartási szükségleteinek kielégítéséhez.

Oszd meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Létavértes, Irinyi u. 7.
Irányítószám: 4283
Ország: Hungary
Fenntartó: Vértesi Református Egyházközség
Alapítás éve: 1998
Honlap: www.vertesref.hu
Telefonszám: +3652376763,+3652376809, +3652585028
E-mail: vertesref@gmail.com
önálló lakóegység
teljes akadálymentesítés
Bibliaóra
fodrász
kis létszámú gondozási egység
lift
kézműves foglalkozás
gyógytorna
kert
családi nap
az intézmény fogad önkénteseket

Intézmények összehasonlítása

Hasonló találatok

István Református Támogató és Házigondozó Szolgálat

Oszd meg másokkal is! ...
Oszd meg másokkal is! ...

Molnár Mária Református Támogató Szolgálat

Szolgáltatásaink: – fogyatékkal élők segítése, felügyelete, ügyintézésben segítségnyújtás ...
Szolgáltatásaink: – fogyatékkal élők segítése, felügyelete, ügyintézésben segítségnyújtás – személyszállítás Oszd meg másokkal is! ...

Gondviselés Háza Református Idősek Otthona

orvosi ellátás, szakorvosi ellátás, mentálhigiéniás ellátás, lelki gondozás, ...
orvosi ellátás, szakorvosi ellátás, mentálhigiéniás ellátás, lelki gondozás, lelkész, vallásgyakorlás, Oszd meg másokkal is! ...