Keresési találatok

Sarepta Református Idősek Otthona

“A lisztesfazék nem ürül ki, és az olajos korsó nem fogy ki…” (1Kir 17,14)

 

Szolgálataink

Szociális étkeztetés

Az Idősek Klubja keretében 1993 májusától kezdve gondoskodunk azoknak a szociálisan rászorultaknak a napi egyszeri meleg étkeztetéséről (ebédről), akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani. Amennyiben az ellátást igénybe vevő személy egészségi állapota indokolja, kérésére diétás étkeztetést is tudunk biztosítani. Az ebédet térítés ellenében házhoz szállítjuk.

Házi segítségnyújtás

2011 júliusában indítottuk el településünkön a házi segítségnyújtás szolgálatát. Ennek keretében 72 fő gondozott számára biztosítjuk:

  • az önálló életvitel fenntartásában, az ellátott és lakókörnyezete higiénés körülményeinek megtartásában való közreműködést,
  • az alapvető gondozási, ápolási feladatok elvégzését,
  • a veszélyhelyzetek kialakulásának megelőzésében, illetve azok elhárításában való segítségnyújtást,
  • gondozónőink napi szükséglet szerint nyújtanak segítséget az ellátást igénylő lakásán.

Célunk, hogy az idős ember mindaddig a saját, megszokott környezetében éljen, amíg a gondozási szükséglete olyan mértékűvé nem válik, ami a szakellátásba való bekerülését elkerülhetetlenné teszi.

Idősek otthona

Az 1993 óta működő Idősek Klubjából nőtt ki, és 2004 februárjában kezdte meg működését a jelenleg 76 férőhelyes idősek otthona. A 2002-2003-ban épült modern, háromszintes intézmény egész területén biztosított az akadálymentes közlekedés, a szinteket tágas lift köti össze. A kétszemélyes lakrészekben egy kis előtér, fürdőszoba és lakószoba található, jelzőrendszeres berendezés segíti az ápolás-gondozás folyamatát. Lakóink számára teljes körű ellátást biztosítunk, napi ötszöri étkezést, igény szerint diétát is.  Szakképzett dolgozók gondoskodnak az ellátottakról, az orvosi rendelés helyben biztosított, a Mátészalkai Területi Kórház 10 percre van intézményünktől.

2010-ben az otthon szomszédságában pihenőparkot alakítottunk ki, hogy ezzel is kellemesebbé tegyük lakóink életét. Az épülethez nagy belső udvar is tartozik, amely kiváló lehetőséget nyújt idős lakóink nyugodt, békés környezetben való pihenésére. Ellátottaink számára igyekszünk minél színesebbé tenni a hétköznapokat, számos programmal (farsang, majális, idősek napja, filmvetítés, zenés mulatságok), foglalkozással tesszük hangulatossá mindennapjaikat.

Fontosnak tartjuk, hogy a mindennapi testi szükségletek kielégítése mellett, a lelki táplálék is naponta az „asztalra kerüljön”. Minden reggel áhítattal kezdjük a napot. Szerdánként imaórát tartunk azok számára, akik mélyebben kívánják tanulmányozni a Szentírást. Csütörtök délutánonként bibliaóra van, és minden vasárnap délelőtt istentiszteletet tartunk.

Célunk a krisztusi lelkületet képviselve olyan szolgáltatást nyújtani ellátottaink számára, amely hittel, irgalmassággal és szeretetteljes, szakértő segítségnyújtással teszi biztonságossá, szebbé és élhetőbbé életüket.

Oszd meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Őr, Kálvin János út 2.
Irányítószám: 4336
Ország: Hungary
Fenntartó: Őri Református Egyházközség
Alapítás éve: 1993
Telefonszám: +36 44 385 560
E-mail: sarepta@mail.techno-tel.hu
teljes akadálymentesítés
Bibliaóra
fodrász
igény szerinti foglalkozások
lift
kert
kirándulások
családi nap

Intézmények összehasonlítása

Hasonló találatok

Gondviselés Háza Református Idősek Otthona

orvosi ellátás, szakorvosi ellátás, mentálhigiéniás ellátás, lelki gondozás, ...
orvosi ellátás, szakorvosi ellátás, mentálhigiéniás ellátás, lelki gondozás, lelkész, vallásgyakorlás, Oszd meg másokkal is! ...

Saperta Gondozási Központ

Oszd meg másokkal is! ...
Oszd meg másokkal is! ...

Kőrösladányi Református Egyházközség Idősek Otthona

Ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény, azon személyek ...
Ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény, azon személyek részére, akik a nyugdíjkorhatárt betöltötték, szociális és egészségi állapotuk folyamatos gondozást igényel, ...