click to enable zoom
Térkép betöltése
We didn't find any results
térkép nyitása
Saját hely Teljes képernyő Előző Következő
Részletes keresés
Találat: 0 intézmény. Do you want to load the results now ?
Részletes keresés
találat: 0 intézmény

Keresési találatok

Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat – Nevelőszülői Hálózat

Video

“Aki az ilyen kisgyermekek közül egyet is befogad az én nevemért, az engem fogad be; és aki engem befogad, az nem engem fogad be, hanem azt, aki engem elküldött.” Mk 9,37

A nevelőszülői hálózat olyan otthont nyújtó ellátási forma, mely a gyámhivatal által ideiglenes hatállyal elhelyezett, az átmeneti és a tartós nevelésbe vett gyermek számára biztosítja a teljes körű ellátást, a családi kapcsolatainak ápolását segítő családgondozást, valamint előkészíti a családi környezetébe történő visszahelyezését. Amennyiben ez valamilyen ok folytán nem lehetséges, elősegíti az örökbefogadást, továbbá biztosítja a családjába történő visszailleszkedéshez, önálló életének megkezdéséhez szükséges utógondozást.

A Hálózat emellett megkeresi az arra alkalmas, befogadó családokat, kiképezi őket a feladat ellátására, valamint folyamatosan biztosítja lelki és fizikai támogatásukat. Közösségé formálásukban kulcsszerepük van az egyházi közösségeknek, a gyülekezeteknek, a gyermekek fejlődése, szocializációja ily módon még inkább biztosítva van. A vér szerinti családokkal való segítő kapcsolattartás is kiemelt helyen szerepel programban.

Nevelőszülő a hatályos jogszabályok szerint az a huszonnegyedik életévét betöltött, cselekvőképes, büntetlen előéletű személy lehet, aki személyisége, egészségi állapota és körülményei alapján alkalmas a nála elhelyezett gyermek kiegyensúlyozott fejlődésének biztosítására és a családjába történő visszakerülésének támogatására.

A nevelőszülők lelkészi ajánlással kerülnek a hálózathoz. Azáltal, hogy a családok mind a gyülekezet tagjai, egyházunk pedig a gyülekezeteiben él, így a befogadott gyermek egyszerre egy hármas családba kerül. Ez egy hatalmas szeretettöbbletet és értéktöbbletet nyújt az elszenvedett traumák feldolgozásához.

A nevelőszülőknek a kiválasztás után egy felkészítő tanfolyamon kell részt venniük. Sikeres tanfolyam elvégzése után bekerülnek a rendszerbe, ahol lehetőséget kapnak maximum 4 gyermek befogadására.

Az elhelyezhető gyermekek számát befolyásolja a saját gyermekek száma, a befogadni szándékozó gyermek állapota, illetve a befogadó család környezetének sajátosságai.

A családoknál környezettanulmányt készítenek a Hálózat munkatársai, hogy a megfelelő elhelyezési körülményekről meggyőződhessenek.

A Hálózat célja a rábízott gyermekek magas színvonalú, hitben és szeretetben történő nevelése, szeretetszolgálat, evangelizáció és misszió végzése a gyermekek, és nevelőszülők körében, a gyülekezetek építése, erősítése jegyében.

Szakmai cél, hogy a gyermekek képessé váljanak a vér szerinti családjukba való visszailleszkedésre, vagy nevelőszülői, illetve örökbefogadó családba történő beilleszkedésre, az önálló életvitelre, végül felkészüljenek a társadalmi gyakorlatra, az integrációra.

A Református Nevelőszülői Hálózatban jelenleg 893 gyermeket nevelnek református nevelőszülők.

A hálózat országszerte folyamatosan várja nevelőszülők jelentkezését, valamint meghívásokat csendesnapokra, istentiszteletekre és más gyülekezeti alkalmakra, hogy bemutassák ezt az életmentő szolgálatot.

Oszd meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Debrecen, Füvészkert u. 4.
Település:
Irányítószám: 4026
Ország: Hungary
Szolgáltatási Területek: Nevelőszülői hálózat
Fenntartó: Magyarországi Református Egyház
Alapítás éve: 2008
Mobilszám: 06 30 834 22 66
E-mail: mrgysz@reformatus.hu