Keresési találatok

Nádudvari Református Egyházközség Idősek Otthona

         “Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük.” (Máté 7,12)

 

Gyülekezetünk 2002-ben vállalta fel, hogy az idősgondozás terén intézményi formában is tenni kíván. Ez kezdetben a bentlakásos idősek otthonában nyújtott emelt szintű ellátás keretében valósult meg. Majd az évek során tovább bővült és egyre árnyaltabbá vált ez a feladatvállalás, de mind a bentlakásos intézmény, mind a szociális alapszolgálataink által a szociális segítségnyújtás az elsődleges célunk.

SZOLGÁLATAINK

IDŐSEK OTTHONA
Intézményünk 2002 decemberében nyitotta meg kapuit egy háromszintes épülettel, közel félhektáros gondozott parkkal, akkor 49 férőhellyel.
Az évek alatt lezajlott telek-, épület-, illetve profilbővítéseknek köszönhetően otthonunkban immáron 90 férőhellyel /1-2 személyes lakrészekben/ biztosítjuk az idős emberek számára az utolsó évek nyugalmát, tartós vagy átmeneti elhelyezéssel, akár házaspároknak is.

Vállalásunkhoz hűen igyekszünk lakóink komfortérzetét növelni és mindennapjaikat kényelmessé tenni. Ezt a célt szolgálja többek között a 24 órás szakképzett nővéri felügyelet; az intézmény egész területén működő lift; az intézményi orvos munkája; az ötféle differenciált étrend biztosítása, a sokszínű foglalkozások, kirándulások alkalma, lehetősége…
Emellett gyógytornász, fizikoterápiás asszisztens, gyógy masszőr, mentálhigiénés és foglalkoztató szakember gondoskodik a bent lakó idősek testi és lelki egészségéről.
Minden lakrészhez önálló fürdőszoba tartozik, valamint a lakrészek korszerűen felszereltek (egyedileg szabályozható fűtés, telefon, minden helyiségben nővérhívó, kábeltévé-vételi lehetőség). Lakrészeinket minden lakó a maga megszokott, személyes tárgyaival, saját elképzeléséhez mérten rendezheti be. Minden szinten van közösségi helyiség, a legnagyobb alapterületű a földszinten található, ami a közös tv-nézés, videózás, zenehallgatás, irodalmi felolvasás, torna, kézműves alkalmak helyszíne.
Heti rendszerességgel tartunk istentiszteletet, bibliaórát és reggeli áhítatot, ezeken felül pedig természetesen tartjuk egyházi és családi ünnepeinket egyaránt.

IDŐSEK NAPPALI ELLÁTÁSA
A nappali ellátás keretében különböző foglalkozásokkal, színes programokkal várjuk városunk nyugdíjasait, abban bízva, hogy az együttlétek alkalmával valóban megtapasztalhatják, hogy a közösség ereje által a mindennapok terhei is könnyebbülhetnek.
TÁMOGATÓ SZOLGÁLAT
A támogató szolgálat által biztosítjuk a személyi segítés révén a fogyatékkal élők, vagy mozgásukban korlátozott emberek segítését /ház körüli teendőkben, bevásárlásban, fürdetésben…/; a szolgálat gépjárműve révén pedig a különböző szociális és közszolgáltatáshoz, ügyintézéshez való hozzájutást.

HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS
A házi segítségnyújtás által az otthonukban ápolásra, segítségre szorulókat szolgáljuk; pótoljuk a részlegesen vagy teljesen hiányzó családi gondoskodást.
PSZICHIÁTRIAI BETEGEK NAPPALI ELLÁTÁSA
Ezen ellátásunk keretében pszichiátriai betegek számára szervezünk napközbeni programokat, közösségi élmény megteremtésének céljával.
PSZICHIÁTRIAI BETEGEK KÖZÖSSÉGI ELLÁTÁSA
A közösségi ellátás keretében a pszichiátriai gonddal szenvedő emberek számára biztosítunk lelki támaszt, valamint a mindennapok életvitelében aktív segítséget, a szakszolgálatokkal való kapcsolatfelvételben.
SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉS
A szociális étkeztetés szolgálatával a településen élő emberek részére házhoz szállítással, vagy saját elvitellel biztosítunk lehetőséget az étkezés igénybevételére.

Oszd meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Nádudvar, Petri-Derzs utca 6-8.
Irányítószám: 4181
Ország: Hungary
Fenntartó: Nádudvari Református Egyházközség
Alapítás éve: 2002
Telefonszám: +36 54 527 090
E-mail: rio@nadudvaririo.axelero.net
önálló lakóegység
zenefoglalkozás
Bibliaóra
fodrász
nyaralás
kis létszámú gondozási egység
igény szerinti foglalkozások
terápiás állatok
kozmetikus
kézműves foglalkozás
gyógytorna
kert
az intézmény fogad önkénteseket

Intézmények összehasonlítása

Hasonló találatok

Gondviselés Háza Református Idősek Otthona

orvosi ellátás, szakorvosi ellátás, mentálhigiéniás ellátás, lelki gondozás, ...
orvosi ellátás, szakorvosi ellátás, mentálhigiéniás ellátás, lelki gondozás, lelkész, vallásgyakorlás, Oszd meg másokkal is! ...

Saperta Gondozási Központ

Oszd meg másokkal is! ...
Oszd meg másokkal is! ...

Kőrösladányi Református Egyházközség Idősek Otthona

Ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény, azon személyek ...
Ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény, azon személyek részére, akik a nyugdíjkorhatárt betöltötték, szociális és egészségi állapotuk folyamatos gondozást igényel, ...