Keresési találatok

MRE Újváros Drogambulancia

    “Ahol megnövekedett a bűn, ott még bőségesebben kiáradt a kegyelem.” (Róm 5,20b)

 

Az MRE Újváros Drogambulancia 2012. március 1-én kezdte meg működését Dunaújváros Megyei Jogú Városban. Dunaújvárosban és környékén első intézményként nyújtunk szenvedélybetegek számára szociális, közösségi és alacsonyküszöbű ellátást, illetve drogterápiás elő-és utógondozást. Intézményünk alapelve szerint a kábítószer-, alkohol-, vagy viselkedéses függőségekkel küszködő embertársainknak feltétlen tiszteleten és elfogadáson alapuló segítséget, a szermentes élet alternatíváját kínáljuk, illetve a szerfüggőség ártalmait csökkentjük.
Az MRE Újváros Drogambulancia Dunaújvárosban, a Petőfi S. u. 1. alatt található épület alsó szintjén található. Itt kialakításra kerültek az alacsonyküszöbű szolgáltatás helyiségei, iroda a közösségi ellátás koordinációjára, privát konzultációs szobák, orvosi rendelő és addiktológiai gondozó csoportszobával.
Az intézmény küldetése:
A függőséget olyan betegségnek és rabsági helyzetnek tartjuk, mely az ember egész egzisztenciáját érinti, s messze túlmutat a drog biokémiai hatásmechanizmusain. A drogprobléma nem egyetlen meghatározója a kábítószer-használó személyiségének, hanem jelzést ad arról, hogy a személyiség működése kóros, elégtelen.
Küldetésünknek tekintjük, hogy a kábítószer-függő, kábítószer-használó, szenvedélybeteg embertársainkat elkísérjük azon az úton, melyen elérhetik a teljes testi, lelki és szociális jólét fenntartásának és fejlesztésének képességét, felismerve, hogy az ember élete túlmutat azon, hogy drogokat használ-e.
Fontosnak tartjuk a fiatalok körében végzett prevenciós tevékenységet és egészségmegőrzést. Ennek érdekében folyamatosan dolgozunk olyan közösségi programok kidolgozásán, melyek a szabadidő hasznos eltöltését, az egészségügyi és életmódbeli információk átadását, életvezetési stratégiák gyakorlását segítik elő. Önismereti és kreatív csoportfoglalkozásainkba bevonjuk azokat a veszélyeztetett fiatalokat, akik a legfokozottabban ki vannak téve a függőség és marginalizáció veszélyének. Célunk, hogy az általunk elért fiatalok olyan élményekkel gazdagodjanak, melyek pozitív irányban változtatják megküzdési készségeiket.
Tevékenységeink:
– Szenvedélybetegek közösségi ellátása: 2013-ban 2013. szeptember 30-ig 73 regisztrált közösségi ellátottunk volt
– Szenvedélybetegek alacsonyküszöbű ellátása: 2013. szeptember 30-ig 475 klienslátogatást jegyeztünk fel
– Tűcsere: tűcsere programunk célja, hogy az olyan szerhasználókat is ellátásba vonjuk, akik egyenlőre még nem motiváltak a leszokásra, de idővel azok lehetnek. A kiadott tűk száma 2013. szeptember 30-ig 560.
– Elterelés/megelőző-felvilágosító szolgáltatás: jelenleg 32-en végzik a 6 hónapos, 12 alkalmas programot, s büszkék vagyunk rá, hogy többen a kötelező 12 alkalom után is maradnak klienseink és részt vesznek szabadidős programjainkon és önismereti csoportunkban
– Rehabilitációs előgondozás: Bentlakásos intézményekbe történő előgondozás során adminisztrációs segítséget nyújtunk a kötelező orvosi vizsgálatok elvégzésére, rendszeres konzultációk során segítünk kiválasztani a megfelelő intézményt és terápiás formát.
– Rehabilitációs utógondozás: munkatársi kapacitás híján csak időnkénti egyéni konzultációt vállalunk, az utógondozás csoportban történik, eddig kb. 15 főt értünk el.
– Prevenciós tevékenységek: iskolai egészségfejlesztő programokon eddig 17 dunaújvárosi iskolában és kollégiumban vettünk részt, kb. 1200 13-17 éves fiatalt értünk el közvetlenül.
– Szenvedélybetegek nappali ellátása: legújabb ellátásunk 2015. május 6-tól működik, 40 fő nappali ellátását tudjuk biztosítani, a következő szolgáltatásokkal: tisztálkodási, étel melegítési és fogyasztási lehetőség, szabadidős tevékenységek (bibliaóra, filmvetítés, kézműves műhely), mosási lehetőség, pszicho-szociális támogatás
– Szenvedélybetegek támogatott lakhatása: ellátásunk 2014 februárjától működik, jelenleg 6 fő befogadására van engedélyünk, s újabb 6 fő ellátását tervezzük a közeljövőben. A lakhatás feltételei: teljes absztinencia, munkahely vagy aktív munkahely keresés, a lakbér fizetése, az utógondozó csoportban való részvétel, a házirend és az ellátási feltételek elfogadása.

Oszd meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Dunaújváros, Petőfi S. u. 1
Megye:
Irányítószám: 2400
Ország: Hungary
Fenntartó: Magyarországi Református Egyház
Alapítás éve: 2012
Honlap: www.ujdrogambulancia.hu
Telefonszám: +36 25 788 962; +36 30 490 9326
E-mail: info@ujdrogambulancia.hu; ujvaros@drogproblemak.hu
teljes akadálymentesítés
zenefoglalkozás
Bibliaóra
igény szerinti foglalkozások
terápiás állatok
saját sportpálya
környezettudatos energiahasználat
kert
kirándulások
családi nap
az intézmény fogad önkénteseket

Intézmények összehasonlítása

Hasonló találatok

Tiszántúli Református Egyházkerület Közösségi Ellátások – Szenvedélybetegek közösségi ellátása

“és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg ...
“és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. ” (Fil 4,7) Ellátási terület: ...

Magyarországi Református Egyház Válaszút Misszió

  Az MRE Válaszút Drogkonzultációs Iroda a főváros ...
  Az MRE Válaszút Drogkonzultációs Iroda a főváros egyik legforgalmasabb, és a kábítószer használat szempontjából egyik legfertőzöttebb részén, a Széll ...

Álmosdi Református Egyházközség Sarepta Szociális Központ

“Karoljátok fel tehát egymást, amint Krisztus is felkarolt ...
“Karoljátok fel tehát egymást, amint Krisztus is felkarolt benneteket Isten dicsőségére.” Rómaiaknak 15,7 FELTÖLTÉS ALATT! Oszd meg másokkal is! ...