Keresési találatok

“Lázár” Református Házi Segítségnyújtó Szolgálat

“Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg.” (Mt.:25:40)

 

Gyülekezetünk 2008 óta végez házi segítségnyújtó szolgálatot Piliscsabán és Tinnyén, majd később Pilisjászfalun. Jelenleg 45 fő az ellátottak létszáma. A szolgálat lefedi a Társegyházközséghez tartozó településeket, így az alapellátás a gyülekezeti diakónia része is.
A gondozottak a szükséges ellátás mellett az Egyházközség közösségének figyelmét és a nagyobb közösséghez tartozás élményét is megkapják. Természetesen a szolgálat felekezetközi, katolikus és evangélikus emberek is igényelhetik.
A gyülekezet, mint fenntartó a hivatali kötelezettségek mellett – Kormányhivatal, Magyar Államkincstár – a gondozók számára heti egy alkalommal lehetőséget biztosít esetmegbeszélésre, igény szerint pedig szupervízióra. A gondozókkal évközben kiránduláson, advent idején csendes napon tudunk együtt lenni, töltekezni. Ilyenkor van lehetőség a közös szakmai képzésekre is.
A gondozottak számára 2 havi rendszerességgel a gyülekezeti bibliaórás csoporttal együtt közös találkozót szervezünk beszélgetéssel, szeretetvendégséggel egybekötve. Szervezetten részt veszünk az Idősek Világnapján, ki-ki a maga településén, valamint a Családsegítő Központhoz érkező adományokat elfogadva igyekszünk segíteni a rászorulóknak. (Szerdánként így kapnak kenyeret mindnyájan.) A karácsonyi ajándék pedig mindig annak a jele, hogy gondolunk rájuk, nincsenek egyedül.

Oszd meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Piliscsaba, Deák Ferenc u. 55.
Megye:
Irányítószám: 2081
Ország: Hungary
Fenntartó: Tinnye-Piliscsabai Református Társegyházközség
Alapítás éve: 2008
Honlap: lazarpiliscsaba@gmail.com
Mobilszám: +36 30 638 4746
E-mail: azarpiliscsaba@gmail.com
Bibliaóra
az intézmény fogad önkénteseket

Intézmények összehasonlítása

Hasonló találatok

István Református Támogató és Házigondozó Szolgálat

Oszd meg másokkal is! ...
Oszd meg másokkal is! ...

Gégényi Református Egyházközség „Immánuel” Idősek Nappali Otthona

Az idősek klubja elsősorban a saját otthonukban élők részére biztosít ...
Az idősek klubja elsősorban a saját otthonukban élők részére biztosít lehetőséget a napközbeni tartózkodásra, étkezésre, társas kapcsolatok gyakorlásárara, kézműves foglalkozásokra, a hitélet ...

Balmazújvárosi Református Egyházközség Idősek Otthona

“A te szemeid e házra nézzenek éjjel és ...
“A te szemeid e házra nézzenek éjjel és nappal” 1. Kir. 8:29   Szolgálataink A Református Egyházközség 1993-ban kapta vissza ...