click to enable zoom
Térkép betöltése
We didn't find any results
térkép nyitása
Saját hely Teljes képernyő Előző Következő
Street View
Részletes keresés
Találat: 0 intézmény. Do you want to load the results now ?
Részletes keresés
találat: 0 intézmény

Keresési találatok

Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Támogató Alapítvány Zsibriki Drogterápiás Intézete

Video

“növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében.” 2Pt 3,18

Rehabilitációs Intézetünk 1990 óta nyújt lehetőséget motivált szenvedélybetegeknek bentlakásos hosszú terápián való részvételre. Az Intézet lakói 18-40 év közötti drog és alkoholfüggő férfiak. Meggyőződésünk, hogy egy érzelmileg támogató, emellett normákat és értékeket közvetítő közösségben a függőség értelmét veszti és elkezdődik a józanság mélyen átélt valósága, ami elég szép és vonzó ahhoz, hogy életcéllá váljon.

Az Intézet keresztyén (református) lelkiséget képvisel a mindennapokban és a szakmai munkában egyaránt, ezért a lakók számára a hit mint megtartó erő is elérhetővé válik.

Intézetünk a kanadai Portage modell alapján dolgozik, mely a klasszikus önsegítő terápiás közösség megőrzése mellett a szociális készségek (kommunikáció, segítségkérés, objektivitás, konfliktuskezelés) tanítására és gyakorlására koncentráló program. Az egyéni fejlődés üteméhez igazított terápiás idő alatt az önálló, józan életvezetéshez szükséges képességek kifejleszthetők. Az intézmény 28 férőhelyes, a javasolt terápiás idő 13 hónap, mely idő hosszabbítható, illetve sikeres terápia esetén kiegészíthető az Átmeneti Intézmény lehetőségeivel.

Rehabilitáció

A rehabilitáció a szenvedélybeteg ellátásban azt a bentlakásos, több hónapot igénybe vevő kezelési formát jelenti, ahol a dependens/függő szenvedélybeteg testi-lelki-szociális felépülése valósulhat meg. Jellemzően a lakóhelytől távoli, szigorú kereteket alkalmazó terápiás forma, ami kifejezetten számol az izoláció (elszigetelés) és az újrastrukturálás (újjáalakítás) terápiás formáival. Az előző életstílustól való radikális távolodás és új baráti és támogató kapcsolatokra építkező életforma és életszemlélet kialakítása jellemzi. Az új életformát és életszemléletet a függőséggel szembeni tudatosság és a pozitív életszemlélet szükséges hogy jellemezze. A zsibriki rehabilitációnak elválaszthatatlan része a keresztyén, református gondolkozásmód és értékrend, melyek meghatározóak a támogató légkör és kommunikációs stílus kialakításában illetve megőrzésében.

Zsibriktől az első lakott település 4 kilométerre van, a kimenők és a látogatások szervezetten, tervszerűen történnek. A terápiában töltött időt a terápiás fázisok teljesítésétől függ, de minimális ideje 12-13 hónap. A napokat csoport-terápiás ülések, munkavégzés, és közösségformáló szabadidős tevékenységek teszik ki.

Prevenció

A prevenció jelentheti általánosan a szerhasználat megelőzésére irányuló beavatkozásokat, iskolai prevenciós előadások, vagy hosszabb távú programok megvalósítását, vagy célzottan a rizikócsoportba tartozó korosztályok vagy csoportok számára kialakított programot.
Alapítványunk a kezdetektől foglalkozik prevenciós előadásokkal, melyek erőssége hogy felépülőben levő szenvedélybetegek bevonásával történik, tehát hiteles élmények-tapasztalatok megosztására épül a program. Szívesen veszünk részt hosszabb távú, egymásra épülő programsorozatokban, valamint magunk is szervezünk ilyen programokat. Nagy tapasztalatunk van az iskolai prevencióban, gyülekezeti szolgálatokban.

Utógondozás

Utógondozásnak hívunk minden olyan szervezett és hosszú ideig (minimum 6 hónap) tartó terápiás jellegű folyamatot, aminek célja a tartós absztinencia megőrzése, a visszaesések megelőzése, a terápiában tanult és elért eredmények megszilárdítása, megtartása.
A Zsibriki Drogterápiás Intézetben több lehetőség is van utógondozásra. A zsibriki Szenvedélybetegek Átmeneti Intézménye adja a legszervezettebb kereteket az utógondozásra. Sikeres rehabilitációt követően lehet felvételt nyerni az Átmeneti Intézménybe.
Indokok lehetnek: Tolna megyei képzésben való részvétel, a szociális rászorultság, külső munkahely a környéken, vagy szociális foglalkoztatásban való részvétel. Ez a fajta utógondozás jelent egy életvezetési kontrollt is, személyes kezelési tervet, és a bonyhádi utógondozói programban való részvételt.

A visszaesés megelőző csoportokon téma a gyógyuló család, krízishelyzetek kezelése, szerhasználó barátokkal való kapcsolattartás módja stb. A program nyitott, minden absztinens szenvedélybeteg részt vehet rajta, akkor is, ha nem Zsibriken, hanem máshol (Szigetvár, Pécsvárad, Palánk…) vált absztinensé.

Támogatjuk ezen kívül más szervezetek programjaiban való részvételt is, kiemelten a budapesti Válaszút Misszió (Budapest, Krisztina krt. 5.) programjait, de ugyanúgy a NA ( Narcotics Anonymus) gyűléseken vagy AA (Alcoholics Anonymus) gyűléseken való részvételt. Mindezek mellett ajánljuk a lakóhelyekhez közeli egyházi gyülekezetek, lelkészek látogatását.

Elterelés (függőséget kezelő ellátás)

A büntető törvénykönyv lehetőséget ad arra, hogy függő személy kábítószerrel való visszaélés esetén 6 hónapos kezeléssel ki lehessen váltani az egyébként 2 év szabadságvesztésnél nem nagyobb büntetési tételt jelentő bűncselekmény büntetését. Akit az állapotfelmérés függőnek nyilvánít, annak a rehabilitációs intézeti kezelést ajánljuk, ahol 6 hónapos kezelésről szóló igazolást elfogadja az ügyészség.

Szociális foglalkoztatás (munkarehabilitáció, fejlesztő–felkészítő foglalkoztatás)

A rehabilitációs intézetben napi 5 órában munka-rehabilitációs foglalkoztatás zajlik, ami az engedélyezési eljárást követően valamennyi zsebpénzt biztosít a munkavégzés ellenértékeként. Az Átmeneti Intézetben van lehetőség fejlesztő-felkészítő foglalkoztatásra, ahol napi 8 órában munkaviszony keretében a mindenkori minimálbér összegéért lehet dolgozni. A munka jellege: gyümölcstermesztés, veteményeskert gondozása, parkrendezés, irodai kisegítő foglalkoztatás. A munkák a Zsibriki Drogterápiás Intézet Központi Épületében illetve földterületein valósulnak meg és eredményeik az Intézetben kerülnek felhasználásra, feldolgozásra.

Oszd meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Mőcsény-Zsibrik, Petőfi u. 13.
Település:
Megye:
Irányítószám: 7163
Ország: Hungary
Szolgáltatási Területek: Szenvedélybetegek rehabilitációs otthona, közösségi ellátása és átmeneti intézménye
Fenntartó: Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Támogató Alapítvány
Alapítás éve: 1990
Honlap: www.zsibrik.hu
Telefonszám: 06 74 409 375
Fax: 06 72 409 375
E-mail: zsibrik1@t-online.hu
Intézményvezető

Szabó Judit

református lelkész, addiktológus

Lépjen kapcsolatba az intézménnyel!