Keresési találatok

Hajdúszováti Református Egyházközség Idősek Otthona

 „Áldott legyen az Úr! Napról napra gondoskodik rólunk a mi szabadításunk Istene!”
Zsolt. 68,20

Otthonunk 2003-ban épült, és 2004. január 1-én kezdte meg működését. Az otthon 2006.01.01-től vegyes-profilú intézménnyé alakult 58 bentlakásos férőhellyel, egy 30 fős idősek napközi ott honos csoporttal, és étkeztetéssel. Az épületkomplexum Debrecentől 19 km-re, Hajdúszoboszlótól 9 km-re, egyhektáros, szép parkosított területen, csendes, zöld övezetben található.
Az új építésű ott honban 54 lakrész, 3 db 52 m2-es társalgó, és egy 92 m2-es étkező található. Mindegyik lakrészben van előszoba, fürdőszoba, és lakószoba. Az épület akadálymentesített, és sikerült felszerelnünk minden olyan tárgyi eszközzel, ami szükséges az otthonban lakók ellátásához. A színvonalas ellátást szolgálja az otthon konyhája, ahol az év minden napján házias ételek készülnek az otthon lakói részére.
Célunk a színvonalas szakmai munka végzése, bizonytalan világunkban az elfogadható, emberi biztonságérzet, a kiszámíthatóság fenntartása.
A dolgozók részéről, a szakmaiság mellett, az otthonon belül követelmény a Biblia erkölcsi normáinak megtartása és követése. A magas szakmai színvonal és a bibliai erkölcs követése által szeretnénk olyan otthont teremteni az idős emberek számára, ahol a teljes körű ellátás mellett jelen van a szeretet, az együttérzés, a bizalom és a segítőkészség.
Az otthonban lakók döntésének, lelkiismereti és vallásszabadságának tiszteletben tartása mellett, rendszeres kulturális és foglalkoztató programokat szervezünk. A lakók szellemi és fizikai erőnlétének szinten tartása, sőt lehetőség szerinti fokozása érdekében, az orvos és az ápoló személyzet mellett, az ott honban mentálhigiénés, lelki-gondozó és gyógytornász is dolgozik. A teljes körű ellátás, testi-lelki ápolás-gondozáson túlmenően, szervezünk kirándulásokat, múzeum és kiállítás látogatásokat, és helyi műsoros alkalmakat. Van adventi készülődés, karácsonyi, húsvéti és anyák napi ünnepély, farsangi vidámság, disznóvágás, bográcsos főzőverseny, stb. Az otthon lakóinak mobilizálása, a különféle programokba történő bevonása által, még a legelesettebbek részére is megpróbálunk élhető, elfogadható életminőséget biztosítani.

Oszd meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Hajdúszovát, Árpád fejedelem u. 4.
Irányítószám: 4212
Ország: Hungary
Fenntartó: Hajdúszováti Református Egyházközség
Alapítás éve: 2003
Telefonszám: +36 52 559 235 ; +36 52 358563
Fax: +36 52 559 236
E-mail: ferenczi.pal@t-online.hu
önálló lakóegység
teljes akadálymentesítés
zenefoglalkozás
Bibliaóra
fodrász
lift
kézműves foglalkozás
gyógytorna
kert
kirándulások
családi nap
az intézmény fogad önkénteseket

Intézmények összehasonlítása

Hasonló találatok

Gondviselés Háza Református Idősek Otthona

orvosi ellátás, szakorvosi ellátás, mentálhigiéniás ellátás, lelki gondozás, ...
orvosi ellátás, szakorvosi ellátás, mentálhigiéniás ellátás, lelki gondozás, lelkész, vallásgyakorlás, Oszd meg másokkal is! ...

Saperta Gondozási Központ

Oszd meg másokkal is! ...
Oszd meg másokkal is! ...

Kőrösladányi Református Egyházközség Idősek Otthona

Ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény, azon személyek ...
Ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény, azon személyek részére, akik a nyugdíjkorhatárt betöltötték, szociális és egészségi állapotuk folyamatos gondozást igényel, ...