Keresési találatok

Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség “Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedője

“Az én atyám házában sok hajlék van…”János evangéliuma 14,2”

 

Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközségben évek óta aktív hajléktalan misszió folyik. Több mint 10 évvel ezelőtt az egyházközség ifjúsága az utcán életvitelszerűen tartózkodó hajléktalan személyeknek segítettek élelmiszer, ruha és tisztálkodási szerek adományozásával. Később már nem csak a gyülekezet fiataljai, hanem több felnőtt tagja is bekapcsolódott a szolgálatba. A kezdeményezések kapcsán „munkacsoport” alakult a gyülekezet Diakóniai Bizottságának keretében, melynek közreműködésével felvették a kapcsolatot, s működtek együtt más, a városban működő hajléktalanellátó intézményekkel.
A hajléktalanokat segítő önkéntes csoport 2009. január 1-től bekapcsolódott az intézményesült keretek között megalakult hajléktalan melegedő munkájába, s egészítette ki a szakmai munkánkat.
Jelenleg az intézmény nappali melegedőt és (a krízisidőszakban: november 1. – április 30.) éjjeli menedékhelyet működtet, mely segítséget jelent a betérő 18. életévüket betöltött rászoruló, hajléktalan személyek részére.
Nappali melegedőnkben – hétfőtől péntekig 8-16 óráig- 50 főt, éjjeli menedékhelyünkön –a hét minden napján- 28 főt, 17 órától másnap reggel 7 óráig fogadjuk az arra rászorulókat.
Elsődleges célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk az ellátást igénybevevők részére, melegedésre, napközbeni/éjszakai tartózkodásra, közösségi együttlétre, pihenésre, személyi tisztálkodásra, személyes ruházat tisztítására, az étel melegítésére, tálalására és elfogyasztására. Igyekszünk segíteni a betérők mindennapi problémáinak megoldásaiban, a hasznos időtöltésben, valamint a hajléktalanságból kivezető egyéni megoldások megtalálásában. Mindezt a szakmaiság, a humánum, a keresztény szellemiség és értékrend jegyében tesszük az ellátottakért érzett elkötelezettséggel és felelősségvállalással.

Oszd meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Debrecen,Péterfia utca 40.
Irányítószám: 4026
Ország: Hungary
Fenntartó: Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség
Alapítás éve: 2009
Telefonszám: +36 52 320-429
E-mail: remenysugarmelegedo@gmail.com
teljes akadálymentesítés
Bibliaóra
fodrász
igény szerinti foglalkozások
környezettudatos energiahasználat
kert
az intézmény fogad önkénteseket

Intézmények összehasonlítása

Hasonló találatok

Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény

         “Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek ...
         “Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük…” Mt 7,12 2009. január 1-én megnyitotta ...