Keresési találatok

Csengeri Református Egyházközség “Méliusz” Református Idősek Otthona

   „Öltsetek tehát magatokra – mint Isten választottai, szentek és szeretettek – könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást …….”
Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretet, mert az tökéletesen összefog mindent.”
(Kolossé 3:12-14)

 

Az intézmény bemutatása:
A Szatmári Református Egyházmegyénk területén ez az első, teljes körű ellátást (gondozást, ápolást, étkeztetést) biztosító egyházi idősek otthona. Az első beköltözők 2004. február 16-án érkeztek az otthonba. A „Méliusz” Református Idősek Otthona tiszta profilú intézmény, melynek keretén belül idősek tartós bentlakásos elhelyezését biztosítja.
Az Intézmény épülete a város központjában, a főtéren, az Árpád-kori Református Templom szomszédságában helyezkedik el, így az elérhetősége, megközelíthetősége optimális. Az épület építészeti kialakítása is olyan atmoszférát teremt a lakók számára, hogy az biztosítja a kiegyensúlyozott élet lehetőségét. Az épület korszerűen kialakított struktúrája eleve lehetőséget ad egyrészt a közösségi tevékenységek, másrészt pedig az élethez szükséges intimitás megéléséhez. A közösségi helyiségekben illetve a lakószobákban az akadálymentes közlekedés biztosított. A főbejáratnál lépcső, a szintek között személyfelvonó segíti a közlekedést.
Az elhelyezés körülményei: Az 1240 m2 alapterületű intézményben, 25 szobában egy és két,- illetve háromágyas lakószobákban, egy „U” alakú – belső udvaros – épületben kerülnek a lakók elhelyezésre, ahol természetesen házaspárok elhelyezésére is van lehetőség. A lakószobák mindegyike rendelkezik fürdőszobával, nővérhívóval, ezekben szintén biztosított az akadálymentes közlekedés. Minden helyiségben az idős emberek igényeit figyelembe vevő, igényes, átgondolt bútorzat (beépített szekrény, ágy gyógymatraccal, éjjeli szekrény, komód) található.
Minden szobában biztosított a kábel-TV, telefon használata. A közösségi helyiségekben külön térítés nélkül használható a számítógép, az Internet és a televízió. A lakókat, vendégeket barátságosan berendezett közösségi terek várják. Az épület udvarán filagória, kerti bútorok, szökőkút szolgálják a lakók pihenését, kikapcsolódását. A szobák berendezéséhez a lakóknak lehetőségük van néhány otthoni megszokott bútordarab behozatalára, mint pl.: ágy, ruhásszekrény vagy éjjeli szekrény, vagy kisebb bútorok.
Szolgáltatások: Az intézmény napi 5-szöri étkezést biztosít, és lehetőség van diétás étkeztetésre is. Az intézményben heti 4 órában történik az egészségügyi alapellátás az igényesen kialakított orvosi szobában. A városban a nap 24 órájában hétköznap és hétvégén orvosi elérhetőség van. A szakellátások igénybevételéhez otthonunk segítséget nyújt. Szakképzett dolgozók végzik az idősek melletti szolgálatot. A foglalkoztatásszervező és a mentálhigiénés együtt szerveznek a lakók részére különböző programokat. Ez a kézimunkától a kulturális programokon keresztül kirándulások és szabadidős tevékenységek megszervezéséig tart. Az otthonban családias ünnepségeken köszöntik a név- és születésnaposokat. Minden egyházi ünnepet bensőséges keretek között tartanak és megemlékeznek nagyobb állami és nemzeti ünnepeinkről.
Hitélet: Az intézményben rendszeres református istentiszteletek, ének- és bibliaórák vannak, ahol a lakók és a hozzátartozók, valamint a dolgozók is részt vehetnek. Az istentisztelet a lakószobákban is hallgatható. Az alig néhány méterre levő református templom és gyülekezeti ház alkalmain is igény szerint részt vehetnek a lakók. Más felekezetű gondozottaink számára is biztosítjuk a hitéletük gyakorlását az intézményben. Fontos szerepet kap az egyéni lelkigondozás és a közösséget teremtő foglalkozás is.
Megközelíthetőség: Mátészalkától Csengerig (30 km) főúton. A város főterén a Református Templommal szemben található az intézmény.

Oszd meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Csenger, Béke út 2.
Irányítószám: 4765
Ország: Hungary
Fenntartó: Csengeri református Egyházközség
Alapítás éve: 2003
Telefonszám: +36 44 520 183
Fax: +36 44 520 184
E-mail: meliusz.csenger@gmail.com
teljes akadálymentesítés
Bibliaóra
fodrász
kis létszámú gondozási egység
igény szerinti foglalkozások
kozmetikus
környezettudatos energiahasználat
lift
gyógytorna
kert
kirándulások
az intézmény fogad önkénteseket

Intézmények összehasonlítása

Hasonló találatok

Gondviselés Háza Református Idősek Otthona

orvosi ellátás, szakorvosi ellátás, mentálhigiéniás ellátás, lelki gondozás, ...
orvosi ellátás, szakorvosi ellátás, mentálhigiéniás ellátás, lelki gondozás, lelkész, vallásgyakorlás, Oszd meg másokkal is! ...

Saperta Gondozási Központ

Oszd meg másokkal is! ...
Oszd meg másokkal is! ...

Kőrösladányi Református Egyházközség Idősek Otthona

Ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény, azon személyek ...
Ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény, azon személyek részére, akik a nyugdíjkorhatárt betöltötték, szociális és egészségi állapotuk folyamatos gondozást igényel, ...