Találatok az alábbira:

Jószolgálat-díj a szociális területen szolgálók elismerésére

Szerző: gilicze.reka on 2016/07/14
| 0

A szekszárdi Twickel Birtok és a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány idén hozta létre a Jószolgálat-díjat, melynek célja a a különböző területeken szociális munkát végzők áldozatos és példaértékű munkájának bemutatása, valamint a különböző szociális életpályák népszerűsítése és azok társadalmi elismertségének növelése. 

A díjra megfelelő ajánlással országos szinten bárki nevezhet a http://www.joszolgalatdij.huweboldalon található adatlap kitöltésével. A díjra olyan személyek és intézmények jelölését várják, akik szociális területen végeznek kiemelkedően példaértékű munkát, a kiírásban megjelölt kategóriák valamelyikében (családokért végzett szociális munka, kisebbségekért végzett szociális munka, fogyatékkal élőkért végzett szociális munka, idősekért végzett szociális munka, hajléktalanokért végzett szociális munka). Lehetőség van civil kategórián belül szakmán kívüli, de a szociális területen sokat tevő személy elismerésére, emellett életműdíj átadására is. A zsűri által kiválasztott díjazottakon kívül egy díj a közönségszavazatok alapján is átadásra kerül. A Jószolgálat-díjjal a szakmai és emberi elismerésen túl több százezer, összességében megközelítőleg 10 millió forintos tiszteletdíj is átadásra kerül majd a jövő év elején megrendezésre kerülő átadó ünnepségen. A zsűri a pályázó szakmai előélete, tapasztalatainak sokszínűsége, és a munkája során elért eredmények alapján bírálja el a beérkező pályázatokat. Jelölésre október végéig van lehetőség.

A díj alapítását ünnepélyes, sajtónyilvános eseményen jelentették be. A hivatalos részt követően a díj alapítója és támogatói elültették a díjat szimbolizáló virágágyást a Petőfi téren, majd Dunára bocsátották a zsűritagok, támogatók üzeneteit tartalmazó palackpostákat. A díj megálmodói abban bíznak, hogy üzeneteikkel nemcsak a díjra és a szociális munka jelentőségére tudják felhívni a figyelmet, de az elismerés meghirdetésével és az üzenetek útjukra bocsátásával a szociális terület országos szintű feltérképezésben is segítséget nyújthatnak.

Hiszek az emberi humánum és a szeretet erejében, ezért alapítom meg ezt a díjat, amelynek azt kívánom, hogy tegye minél inkább láthatóvá mindazt a jót, amit ember az emberért nap mint nap megtehet.” – hangsúlyozta Twickel György, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány alapítója a díj megalapítása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.

A díj népszerűsítésében nagyköveti szerepet vállalt Csuja Imre színművész és Szalóki Ági énekes.

Intézmények összehasonlítása