Találatok az alábbira:

Közgyűlést tartott a REDIE

Szerző: gilicze.reka on 2016/07/07
| 0

A Református Diakóniai Intézmények Egyesülete (REDIE) 2016. május 30-án tartotta meg közgyűlését. Ennek keretében került átadásra a kárpátaljai testvérek részére nyújtott anyagi támogatás a Debreceni Református Kollégium Kistanács Termében.

A REDIE 2003-ban alakult, 12 intézményfenntartó gyülekezet kezdeményezésére, jelenleg 54 taggal működik. Az Egyesület elsődleges célja a református diakóniai intézmények által végzett szolgálat segítése, erősítése, kiterjesztése. Többek között pénzügyi segélyalapot képez, amellyel támogatja az erőtlenebb, vagy váratlan helyzet miatt rászoruló intézményeket.

Ennek szellemében határozott úgy a Református Diakóniai Intézmények Egyesülete 2015. március 16-án megtartott közgyűlésén, hogy a jövőben a nehéz helyzetben lévő Kárpátaljai Református Egyházkerületet támogatja. Az Egyesület így 504 000 forinttal segített olyan kárpátaljai diákokat, akik a Debreceni Református Kollégiumban végzik a tanulmányaikat.

Időközben megérkezett az elszámolás a korábbi döntés szerint átutalt összeg felhasználásáról. Az Egyesület elnöke a most megtartott közgyűlésen adta át azt az 5 millió forintos támogatást, amelyet a Kárpátaljai Református Egyházkerület a diakóniai intézményei  felújítására és működtetésére, valamint 6 intézmény 71 dolgozójának segítésére kíván fordítani.  Erről a felek szerződést írtak alá.

Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke és Nagy Béla főgondok úr egyaránt hálájukat fejezték ki az adományok kapcsán. „Örülünk annak, hogy ezekkel a problémákkal nem egyedül kell szembenéznünk” – mondta Zán Fábián Sándor.

A Közgyűlés a 2015 évi pénzügyi beszámolót és közhasznúsági mellékletet egyhangú szavazással elfogadta.

A tagdíjakkal kapcsolatban a Közgyűlés egyhangúan úgy határozott, hogy a tagdíj mértéke 2016-ban nem változik, az megegyezik a 2015-ben elfogadott összeggel. A befizetés határideje a tárgyév június 30.

A közgyűlés az elmúlt közgyűlés óta érkezett támogatási kérelmekről és az elnökség döntéseiről szóló elnöki tájékoztatót tudomásul vette és elfogadta.

A REDIE Istennek ad hálát, hogy az elmúlt évben és az idén hozott döntések alapján két anyaországi és két határon túli magyar református diakóniai szolgálatot, illetve cél megvalósítását tudta segíteni.

 

Képes beszámoló:

http://ttre.hu/hirek/orszagos/adomany-a-karpataljai-reformatus-egyhazkeruletnek

Fotó: Barcza János

Intézmények összehasonlítása