Találatok az alábbira:

Kárpátaljai gyereket táboroztatott a szeretetszolgálat

Szerző: gilicze.reka on 2015/08/26
| 0

Ötven kárpátaljai gyermeknek nyújtott egy hetes pihenést a Magyar Református Szeretetszolgálat. A háborús országban élő gyerekek júliusban táboroztak Debrecenben, a Dorcas Kempingben.

A tábor az MRSZ Kárpátaljai Cselekvési Tervének részeként valósult meg. A gyerekek olyan családokból jöttek, amelyek a háborús helyzet miatt szinte a kilátástalanság szélére sodródtak. A Magyar Református Szeretetszolgálat éppen ezért gondolta azt, hogy a számtalan, a Kárpátalján nehéz körülmények között élő családok megsegítését célzó programja mellett, igyekszik megtenni mindent azért, hogy a lelkészek által javasolt családok gyermekeivel egy hétre elfeledtesse az otthoni körülményeket.

Sajtos Szilárd, református tábori lelkész, a tábor vezetője az Európa Rádiónak kifejtette, hogy több mint 200 millió forinttal segített eddig a Kárpátalján élőknek a Magyar Református Szeretetszolgálat, mint a Magyarországi Református Egyház kinyújtott keze. A táborban igyekeztek a gyerekek egész napját programokkal lefedni, így a reggeli áhítat után a Vasárnapi Iskolai Szövetség munkatársai tartottak bibliai foglalkozásokat a gyerekeknek. Délutánonként ellátogattak Debrecen belvárosába, így például megnézték a Debreceni Református Kollégiumot, a Nagytemplomot és a Déri Múzeumot is, valamint az Állatkertet, de ellátogattak Hajdúszoboszlóra, ahol a tűzoltók mindennapjaiba tekinthettek bele a gyerekek, akiknek egy része még sosem járt a cívisvárosban és volt olyan gyermek is, aki most látogatott el először Állatkertbe is – mondta Sajtos Szilárd.

A gyerekek elmondásuk szerint nagyon élvezték az egy hetet, legfőképpen a szabadidős programokat és az Állatkerti látogatást, de örömmel vették a reggeli áhítatokat is, mert mint mondták, így sokkal többet tanulhattak Istenről.
Csákány Ágnes kísérő kiemelte, hogy ez a tábor a gyermekeknek segít abban, hogy megtanulják, hogyan kell az Isten útján megmaradni, hogyan kell ezt az utat megtalálni, mert nincs az Úr szereteténél fontosabb.

A Magyar Református Szeretetszolgálat segítségnyújtása ezzel nem fejeződött be! A Cselekvési Terv programjai folytatódnak, a szeretetszolgálat munkatársai, önkéntesei folyamatosan jelen vannak a térségben.

Forrás: ttre.hu/Búzás Borbála

Intézmények összehasonlítása