Keresési találatok

Indul a Református Szolgálatfejlesztés – a Magyarországi Református Egyház szociális intézményeinek szakmafejlesztése

2015/07/08

A több mint 198 millió forintból megvalósuló projekthez a Magyarországi Református Egyház − a TÁMOP-5.4.12-14/1-2015-0003 azonosítószámú pályázattal − az Új Széchenyi Terv keretében nyert támogatást. 

A Református Szolgálatfejlesztés a református szociális intézmények szakmai munkáját gyakorlatorientáltan segíti. A szolgáltatások minőségi működését garantáló fejlesztéseket a következő területeken hajtják végre: vezetői kompetenciák bővítése, szoftverfejlesztés, oktatás-képzés, diakóniai gondolkodás és mindennapi gondoskodás.
140 vezető beosztású munkatárs négyszer kétnapos intenzív foglalkozáson bővítheti vezetői kompetenciáit, emellett a projektidőszakban személyre szabott támogatást kapnak.

Az intézményhálózat szakmai tevékenységét fogja támogatni az a szoftverfejlesztés, amely előkészíti a szolgáltatások és a kapcsolódó dokumentáció egységes informatikai rendszerben történő megjelenítését.

Az oktatás-képzés során az intézmények munkatársai számára akkreditált tanfolyamokat szerveznek, amelyekben nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi működés és a református szellemiség harmóniájára. A diakóniai gondolkodás a Református Egyházban több száz évre tekint vissza, és képes a hatékonyság mellett az emberközpontúság garanciáit is képviselni. A projektben készülő módszertani ajánlások szakmai kérdésekben nyújtanak közvetlen segítséget.

Oszd meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page