Keresési találatok

300 kg kenyér a kárpátaljai családoknak

A Magyar Református Szeretetszolgálat felhívással fordult a diaszpórában élő magyar közösségekhez, hogy támogassák kárpátaljai segélyezési szolgálatunkat. Az “1 euro 1 kenyér” elnevezésű programban a nehéz helyzetben lévő családok támogatását tűzte ki céljául a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A Beregszászi Diakóniai Központban, a Szeretetszolgálat segítségével kibővített és korszerűsített pékségben naponta több száz kenyeret süttetünk a rászorulók számára a hozzánk eljuttatott adományok révén. Az eddig beérkezett adományok lehetővé tették, hogy minden nap jusson kenyér a nélkülözők számára. Az eddig több mint 6000 eurót meghaladó összeget az argentínai magyar szervezetek, a Phoenix-i (USA) református gyülekezet, a Mainz-i (Németország) magyar gyülekezet, a First Presbyterian Church Baton Rouge (USA) és a Melbourne-i (Ausztrália) református gyülekezetek tagjai gyűjtötték össze és juttatták el hozzánk. Első alkalommal 300 kg kenyeret osztottunk szét két városban, Beregszászon és Nagyszőlősön. Katonai szolgálatot teljesítők családjai, mélyszegénységben élő sokgyermekes családok és egy gyülekezeti ingyenkonyha részesedett a frissen sült kenyerekből. Az adományok és a pékség kapacitásának függvényében folytatjuk a programot és reméljük, hogy a továbbiakban is sokan támogatják majd ezt a programunkat is.

Oszd meg másokkal is!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page