Találatok az alábbira:

Negyedmilliárd forintnyi önkéntes munka – idén is Szeretethíd

Szerző: gilicze.reka on 2015/04/27
| 0

Már több mint 14.000-en jelentkeztek a Szeretethíd május végi önkéntes akcióra, amelyre azokat várják, akik szeretnének segíteni a környezetükben élőknek. Az önkéntesek és a rászorulók már hetedik alkalommal találhatnak egymásra a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül. A program idei fővédnökei Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke és Szinetár Dóra színművész lesznek.

Kirándulás szervezése fogyatékkal élő gyerekek számára, jótékonysági vásár, virágültetés. Csak pár példa a számtalan olyan feladatból, amely a Szeretethíd folyamatosan bővülő programlistájában szerepel. A Szeretethíd egy 5 ország határain átívelő kétnapos rendezvénysorozat, amely tavaly 300 településen, 16 ezer segíteni vágyó önkéntest mozgatott meg, akik 60 millió forintnak megfelelő értékű feladatot láttak el. A program kezdetétől számítva ez az összeg megközelíti a negyedmilliárd forintot. A Szeretetszolgálat programja nemzetközi: 2014-ben az önkéntesek egyharmada határon túli volt.
Támogatottak, fogyatékkal élők, idősek és fiatalok – korhatár és minden további korlát nélkül – azért tevékenykednek a Szeretethíd projektjein, hogy megmutassák: örömmel és vidáman segítenek másokon. A Magyar Református Szeretetszolgálat programjának fő célja az, hogy minél többen megtapasztalhassák szervezett keretek között, hogy másokon segíteni valóban jó érzés, ráadásul mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő segítségnyújtási módot. A segélyszervezet azt szeretné, hogy minél többen csatlakozzanak az önkéntes segítők sorába. „Isten szeretetének a megtapasztalása arra ösztönöz bennünket, hogy segítsünk a bajba jutottaknak, támogassuk az elesetteket és olyan embereknek segítsünk, akiket nem ismerünk. Hiszem, hogy a Szeretethíd is jó alkalom arra, hogy tettekkel fejezzük ki a bennünk lévő szeretetet” – hangsúlyozta a program kapcsán Steinbach József a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a Szeretethíd fővédnöke.

A Szeretethíd nem pusztán egyszeri támogatást jelent. Az önkéntes napok után gyakran rendszeres kapcsolat alakul ki a rászorulók és a program idején őket segítők között. Sőt, a szerepcsere sem ritka, sokszor fordult már elő a Szeretethíd történetében, hogy a korábban támogatott csoportok a következő évben segítőként vettek részt a programban.

“Boldogan vállaltam a felkérést, egyrészt, mert a szeretetszolgálattal már korábbi munkakapcsolatom során éreztem, milyen nagy jelentősége van annak, ha az ember ilyen nemes ügy mellé áll, másrészt pedig nagyon kíváncsi vagyok, milyen feladatok jutnak majd, hogyan tudok önkéntesként segíteni majd másokon.” – nyilatkozta Szinetár Dóra, aki Steinbach Józseffel együtt személyesen is részt fog venni a programokon. A Szeretethíd honlapján (www.szeretethid.hu) május 18-ig várja a szervezet az egyénileg vagy csoportosan jelentkező önkéntes-jelölteket. Az MRSZ célja, hogy a tavalyi 16 ezres részvételi számot túlszárnyalva, minél nagyobb körben legyen világos: másokon segíteni nagyszerű dolog.

Intézmények összehasonlítása