Találatok az alábbira:

Befejeződtek a kivitelezési munkálatok Kiskunmajsán

Szerző: gilicze.reka on 2015/04/20
| 0

A Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodája pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program -4.1.3/A-11 támogatási rendszerében a „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” program keretében.
A ”Kiskunmajsai fogyatékos személyek nappali intézmények kialakítása és támogató szolgálat bővítése” című DAOP-4.1.3/A-11-2012-0028 azonosító számú pályázat az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Új szociális intézmény épül
redifi_infloblokk
Befejeződtek a kivitelezési munkálatok a Kiskunmajsa, Kuksós utca elején épülő új szociális intézményünkön.

Az új szociális intézményi segíteni fogja a településen és környékén élő fogyatékkal élő személyeket és családjukat.

Ellátottjainknak speciális és személyre szabott foglalkozásokat fogunk tartani, mely során nagy hangsúlyt kap az egyéni bánásmód, illetve az egyéni fejlesztés. Emellett csoportos foglalkoztató programokat is fogunk szervezni, készség- és képességfejlesztést elősegítő tevékenységeket fogunk biztosítani. Igény szerint meleg élelemről, szabadidős programokról, egészségügyi ellátásról, hivatalos ügyek intézésében segítésről, munka terápiáról, életvezetési segítésről, fejlesztő programokról is gondoskodunk, és természetesen a vallás gyakorlását is biztosítjuk.

Az intézmény 3 csoport, azaz 24 fő befogadására alkalmas.

Heti hatnapos nyitva tartással valósítják meg a szolgáltatást, és nemcsak kiskunmajsaiak részére, hanem a járás többi településéről is várják a jelentkezőket.

Ezzel az új szolgáltatással segítséget kívánnak nyújtani azon családok számára, ahol a fogyatékkal élő személyt szeretnék a családban tartani, de napközbeni ellátásuk a családtagok munkahelye vagy egyéb körülményei miatt nem megoldott.

A projekt során megvalósuló komplex nappali ellátás és továbbfejlesztett támogató szolgálat kiemelkedő fontosságú, hogy a fogyatékos emberek a társadalom egyenrangú tagjai legyenek, és emberi jogaik érvényesülhessenek a mindennapokban.

A beruházás kezdete: 2014. június 3.

A beruházás vége: 2015. április 15.

A megvalósulás helyszíne: 6120 Kiskunmajsa, Kuksós utca 80.

Projekt támogatása: 49 956 197 Ft
Projekt összköltsége:  80 913 827 Ft

Intézményvezető: Halász Sándorné

Információ: http://uj.orgonaref.hu/

Intézmények összehasonlítása