Találatok az alábbira:

Sajtóközlemény – Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda

Szerző: gilicze.reka on 2015/04/03
| 0

’INFO – KOMMUNIKÁCIÓS AKADÁLYMENTESÍTÉS AZ MRE SZERETSZOLGÁLATI IRODA SZERVEZÉSÉBEN KMR’ – TÁMOP-5.4.6.A-12/1-2013-0003

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszerében “A fizikai és info- kommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának elterjesztése és hozzáférhető szolgáltatások fejlesztése” c. pályázat keretében a Közép- Magyarországi régiókban megvalósuló képzésekre, 18.207eFt összegű támogatást nyert az MRE Szeretetszolgálati Iroda.

A támogatási konstrukció elsődleges célja az egyenlő esélyű hozzáférés eredményes és hatékony biztosításához szükséges képzési programok országos hozzáférése, a szakmai tudás széleskörű elterjesztése volt.

A pályázatnak köszönhetően az elmúlt két évben olyan hiánypótló képzéseket szerveztünk a Közép-Magyarországi régióban, amelyek a fogyatékossággal élő embertársainkkal foglalkozó szakembereknek adott hasznos, mindennapi munkájuk során használható segítséget.

A projekt keretében 5 féle képzést indítottunk, azzal a céllal, hogy strukturált, átfogó, friss ismeretekkel segítsük a szociális szférában dolgozókat. A képzésben résztvevők megismerkedhettek az egyenlő esélyű hozzáférés fogalmával, koncepciójával, módszereivel, speciális eszközök használatával.

•    Esélyteremtő kapcsolati tréning,
•    Kommunikációs hídépítés ép és fogyatékos emberek között,
•    Autizmus szempontú info – kommunikációs akadálymentesítés a szolgáltatásokban,
•    Súlyosan, halmozottan sérült (SHS) személyek kommunikációs segítője  című

képzésekből 20 csoportot indítottunk, amelyben több mint 380 fő vett részt és szerzett Tanúsítványt, ill. kapott szociális kreditpont megszerzéséről igazolást.

Fogyatékkal élő (hallássérült) embertársaink is bekapcsolódtak képzéseinkbe, ahol az ismeretanyag könnyebb átadása- elsajátítása érdekében jelnyelvi tolmács segítette munkánkat.

A megvalósult képzésekkel a képzésben résztvevők széles köre biztosítani tudja, hogy a jövőben minél több területre eljuthasson a fogyatékos emberek érdekeit szem előtt tartó, egyenlő esélyű hozzáférést biztosító szemlélet.
A képzések megvalósítása során olyan érdeklődést és igényt tapasztaltunk az érintett téma iránt, amelyre mindenképpen oda kell figyelni és a jövőben is lehetőséget teremteni minden érdeklődő számára a képzésbe történő bekapcsolódásra.

Az ‘Info- kommunikációs akadálymentesítés az MRE Szeretetszolgálati Iroda szervezésében KMR’ megnevezésű, TÁMOP-5.4.6.A-12/1-2013-0003 számú projekt 2013.02.01 -2015.04.01 között valósult meg.

 

redifi_infloblokk

Intézmények összehasonlítása