Találatok az alábbira:

Flash mobra készülnek a Filadelfia Házban

Szerző: gilicze.reka on 2015/04/02
| 0

 A Bögrefónia projekt részeseként áprilisi fellépésükre készülnek a Filadelfia Ház – Fogyatékosokat Segítő Református Központ napközisei. Április 2-án ritmusra épülő készségfejlesztő énekléssel és kézműves foglalkozással – fűfej készítéssel – készültek a Budapesti Tavaszi Fesztiválra.

A Spiritusz Egyesület és a Cromo Alapítvány közös projektjében azon dolgoznak, hogy a kisebbségi csoportokat vagy eltérő kultúrájú csoportokat a megszokottól eltérő helyzetben mutassák be. A Bögrefóniával idén arra készülnek, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztiválon vakok és gyengén látók, értelmi fogyatékkal élők, siketek és mozgássérültek közösen állítsanak össze egy művészeti alkotást, amellyel a Deák téren megajándékozzák a járó-kelőket. Majoros Zsuzsanna projekt koordinátor szerint az a céljuk, hogy olyan meglepő, váratlan, szokatlan produkcióval álljanak elő, ami az előítéletes társadalmat kimozdítja a komfortzónájából. „Ha körbenéznek, azt látják, hogy mennyi különböző ember van itt, ám ha a fülükre hallgatnak, akkor egy nagyon egységes dolgot hallanak, érzékelnek” – emelte ki a flash mob lényegét a projekt koordinátor. Lóránt Krisztina projektvezetővel együtt fontosnak tartották, hogy a végső előadáshoz ne „castingoljanak”, nem válogatták a szereplőket, hiszen „mindenki jó valamiben, és azon az adott területen kell megmutatnia, hogy mit tud”. Ezért a mozgáskoordinációhoz, énekléshez és táncoláshoz kevésbé lelkesen álló résztvevők munkáját egy mini kiállítással mutatják be, amely olyan installációkat tartalmaz, amelyeket fogyatékkel élők készítettek.
Az éneklés, táncolás és jeleléssel éneklés produkciójára, illetve a kiállítás megtekintésére is szeretettel várnak minden érdeklődőt: április 25-én a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Deák téri templom előtt 12.15-kor.

Intézmények összehasonlítása