Találatok az alábbira:

Új családi napközik Szendrőn

Szerző: gilicze.reka on 2015/04/01
| 0

A két új napközi és a játszóház az Új Széchenyi Terv keretében 45 millió forintból valósult meg és működik, melyekben összesen tizenkilenc, fél- és hároméves kor közötti gyermekkel foglalkozhatnak. A helyiek és környékbeli települések lakói nagyon várták az új napköziket, hiszen bölcsőde híján nélkülözhetetlen a Szendrői Református Egyházközség ezen szolgálata. Az ünnepélyes átadást pénteken tartották: a rendezvényt a szendrői református templomban Benke András református lelkipásztor nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette az átadásig vezető utat.

A családi napközis és református általános iskolás gyermekek műsora után Kusnyír Lászlónak, az Abaúji Református Egyházmegye lelkészi főjegyzőjének igehirdetése következett, majd Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára mondott köszöntőt. Ezt követően Beszterczey Andrással, a Szeretetszolgálati Iroda vezetőjével az új munkatársak fogadalomtételére került sor, majd Pál Sándornak, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnökének beszédét hallhatták a jelenlévők.

A rendezvény az ünnepélyes szalagátvágással és bejárással ért véget: Czibere Károly és Benke András adták át a családi napközit.

Forrás: Borsod Online (http://www.boon.hu/uj-csaladi-napkozik-szendron/2797759)

Fotó: Ádám János

Intézmények összehasonlítása