Találatok az alábbira:

Kitüntették Takács Katalint

Szerző: gilicze.reka on 2014/12/16
| 0

Évente kerül átadásra a „Szociális Munkáért Díj”, 2014-ben Takács Katalin szolgálatát ismerték el a kitüntetéssel.
Takács Katalinnak a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon intézményvezető-helyettesének Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár adta át Keszthelyen a Szociális Munkáért Díjat.

Takács Katalin a Szociális Munkáért Díj kapcsán elmondta, hogy az elismerésért elsősorban Istennek hálás, valamint annak, aki felterjesztette és minden vele együtt szolgáló munkatársnak is, hiszen közös ügyet szolgálnak.

Az alábbiakban az ünnepségen felolvasott laudációt idézzük, amelyet Beszterczey András, a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon intézményvezetője, a Szeretetszolgálati Iroda vezetője írt.

„Takács Katalin jelenleg a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon intézményvezető-helyettese. 1990 óta áll a Magyarországi Református Egyház szolgálatában.
A református intézmények kezdettől fogva a keresztyén értékeket helyezik előtérbe. Munkáját ezen értékrend alapján végzi és életének minden napját meghatározza az a hivatás, amit választott. Ez a fajta lelkület kiemelten fontos az idős gondozás területén, mert életüknek egy olyan szakaszához érkeznek az idős emberek, amikor különleges, egyénre szabott bánásmódot igényelnek. Megnyugtató, biztató szavai sokszor adnak erőt az egész közösségnek.
Cselekedeteit és példamutató hozzáállását nem csak a megszerzett tudás, tapasztalat irányítja, hanem az Istentől kapott talentum is. Szolgálatkész diakonisszák vették őt körül munkássága során, akiknek mottója az volt, hogy „Jutalmam, hogy tehetem!”. A bibliai diakónia lényegében ezt a magatartást foglalja magában, ő ezt éli meg jelenleg is munkatársai „szolgatársai” felé. Az intézményi élet minden területére kiterjedő figyelme az, amely megadja minden munkatársnak azt a biztonságot, hogy a vezetés jó kezekben van. Lakók, hozzátartozók és munkatársak fordulnak hozzá minden örömükkel és bánatukkal. Türelme, diszkréciója és empatikus képessége teszi alkalmassá arra, hogy a Szeretetotthon életének meghatározó szereplője legyen.
A közel negyedévszázada végzett hűséges és fáradtságot nem ismerő szolgálata méltóvá teszi arra, hogy a kitüntetést megkapja.

Intézmények összehasonlítása