Találatok az alábbira:

ÚJABB LÉPÉS EGY ELFOGADÓ TÁRSADALOM FELÉ

Szerző: gilicze.reka on 2014/09/29
| 0

Bár még csak a terepmunkáknál tartanak, hamarosan látványos szakaszába érkezik a Kuksós utca elején épülő új intézmény, amely fogyatékos emberek nappali ellátását fogja biztosítani.
A Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodája pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program -4.1.3/A-11 támogatási rendszerében a „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” program keretében.
A ”Kiskunmajsai fogyatékos személyek nappali intézmények kialakítása és támogató szolgálat bővítése” című DAOP-4.1.3/A-11-2012-0028 azonosító számú pályázat az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A projekt 2012. december végén 50 millió Ft támogatásban részesült.

Új szociális intézmény épül
A vonatkozó jogszabályok szerint a fogyatékosok nappali intézménye a saját otthonukban élő, harmadik életévüket betöltött, önkiszolgálásra részben képes vagy nem képes, de felügyeletre szoruló fogyatékos illetve autista személyek részére biztosít lehetőséget a napközbeni tartózkodásra, társas kapcsolatokra, valamint az alapvető higiéniai szükségleteik kielégítésére. Az ellátottak képességeihez, igényeihez és lehetőségeihez mérve a napközbeni ellátás keretén belül az intézmény biztosítja az ellátottak gondozását, a fejlesztést-foglalkoztatást, a mentális ellátást, ezekkel együtt pedig elősegíti/erősíti a közösséghez tartozást, a magasabb szintű életminőség kialakítását. A szolgáltatással segíteni kívánjuk a sérült személy családját is.
Az intézmény 3 csoport, azaz 24 fő befogadására lesz alkalmas, melynek megvalósulása az év végére várható. Heti hatnapos nyitva tartással valósítják meg a szolgáltatást, és nemcsak kiskunmajsaiak részére, hanem a járás többi településéről is várják a jelentkezőket.
Ezzel az új szolgáltatással segítséget kívánnak nyújtani azon családok számára, ahol a fogyatékkal élő személyt szeretnék a családban tartani, de napközbeni ellátásuk a családtagok munkahelye vagy egyéb körülményei miatt nem megoldott.
A projekt során megvalósuló komplex nappali ellátás és továbbfejlesztett támogató szolgálat kiemelkedő fontosságú, hogy a fogyatékos emberek a társadalom egyenrangú tagjai legyenek, és emberi jogaik érvényesülhessenek a mindennapokban.

A beruházás kezdete: 2014. június 3.
A beruházás tervezett vége: 2014. november 25.
A beruházás helyszíne: 6120 Kiskunmajsa, Kuksós utca 80.
Intézményvezető: Halász Sándorné
Információ: http://uj.orgonaref.hu/

Széchenyi logó-zöld ERFA és EU támogatásával-logó

Intézmények összehasonlítása