Találatok az alábbira:

Prágában találkoztak az Eurodiaconia tagjai

Szerző: onkentes on 2014/06/23
| 0

Közgyűlést tartott az Eurodiaconia Prágában, ahol az egyik fő téma a szerbiai árvíz volt, de szó esett többek között az új közbeszerzésekről, a migráció kihívásairól és a diakóniai eszközök gyakorlati használatáról is.

Mintegy 80-an jelentek meg Prágában az Eurodiaconia közgyűlésén – a Magyarországi Református Egyházat Dani László gyülekezeti diakóniai referens képviselte.

A háromnapos konferencián többek között szó esett arról, hogy sikeres volt a PROGRESS-pályázat, ami azért fontos az európai diakónia számára, mert döntően ebből finanszírozza az Eurodiaconia tevékenységét az elkövetkezendő három évben.
Az előadások során több diakóniai szolgálat munkáját is bemutatták, illetve tájékoztatták az egybegyűlteket a szerbiai árvíz okozta károkról és a helyreállításban résztvevő szervezetek munkájáról is. Ezt követően szakmai egyeztetések és workshopok szerepeltek a programban. A workshopokat bevezető kerekasztal több oldalról a különböző országokban és szakterületeken szükséges diakóniai identitás megerősítését tűzte ki célul.

Szó volt például a keresztyén hit átviteléről közösségi értékekké, a közbeszerzések új szabályairól és az ebben rejlő új lehetőségekről, az intézményes és gyülekezeti diakóniáról, mint az érme két oldaláról, de arról is, hogy például az Európának kihívást jelentő migrációban a diakónia vajon megtalálja-e a lehetőséget.

A házigazda szerepében a cseh testvéregyház képviselői gazdag kulturális és történelmi élményekkel, kellemes esti hajókirándulással, valamint cseh nemzeti ételekkel és sörrel tették felejthetetlenné a 2014. évi közgyűlést.

Intézmények összehasonlítása