Találatok az alábbira:

Új vezető a Szeretetszolgálati Iroda élén

Szerző: onkentes on 2014/06/13
| 0

Beszterczey András lesz a szociális és társadalmi felzárkózási államtitkárnak felkért Czibere Károly utódja a Magyar Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának élén.

uj-vezeto1Szociális tapasztalata és magas szintű szakmai elismertsége miatt Czibere Károlyt, az MRE Szeretetszolgálati Irodájának vezetőjét kérte fel Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere szociális és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárnak.

A miniszter elsősorban a segélyezés rendszerének olyan irányú átalakítását várja Czibere Károlytól, mely lehetővé teszi a munkaalapú társadalom irányába való további elmozdulást.

Emellett szintén a volt szeretetszolgálati vezető feladata lesz az is, hogy az intézményrendszer működését optimalizálja, amiben komoly tapasztalattal bír, lévén a Szeretetszolgálat vezetőjeként több mint 37 intézmény működéséért felelt.

Ezzel párhuzamosan kinevezték Czibere Károly utódját, Beszterczey András lelkipásztort, aki ezt megelőzően a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon intézményvezetője, valamint a Szeretetszolgálati Iroda monitoring és módszertan munkacsoportjának vezetője volt.

uj-vezeto2Az új vezető a bejelentést követően elmondta, az eddigi úton kíván haladni, miközben még inkább hangsúlyt akar helyezni a Szeretetszolgálat azon küldetésére, melyre Isten elhívott minket: „megkeresni és megtartani az elveszetteket”. „Úgy gondolom, Jézus Krisztus mutatta meg a leghitelesebben a szolgálat lényegét, amikor elment hívni a bűnösöket, összegyűjteni az elesetteket, segíteni az út szélén élőknek. Keresni, megtalálni, majd megtartani őket. A Szeretetszolgálati Irodának megadatott az a feladat, talentum, lehetőség, erő és segítségnyújtási szándék, hogy mindezt megvalósítsa, és ebben a gyülekezeteket segítse” – mondta el Beszterczey András.

A lelkipásztor egy kis szójátékkal is jellemezte, hogy kiemelten fontosnak tartja majd a közösségépítést és a diakóniai munkatársak megbecsülését: „Mit gondolok a szeretetszolgálatról és az Irodáról? Hát kell-e iroda a szeretetnek? Nem hiszem. Az Irodának van szüksége szeretetre, így kell megélnünk a mindennapokat.

Intézmények összehasonlítása