Találatok az alábbira:

„Egy család vagyunk” – Fogyatékos személyek napja Baján

Szerző: onkentes on 2014/06/10
| 0

Fogyatékos fiatalok és gondozóik számára rendezett élménynapot Baján a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény, melyet az „Összetartozunk, mert egy család vagyunk” gondolat jegyében tartottak meg.

A Bácskai Kultúrpalotában közös áhítattal kezdődött az a találkozó, melyet a bajai Cédrus szervezett a fogyatékos személyeket ellátó intézmények ellátottjai és dolgozói számára. A rendezvényen mintegy 175 vendég jelent meg többek között más bajai intézményektől, illetve a Szeretetszolgálati Iroda fenntartásában működő bentlakásos intézmények részéről, így Tiszafüredről, Zalaegerszegről, Budapestről, Halasról, Őrbottyánból és Dunaalmásról.

Az áhítatot követően a cédrusos fiatalok mutatták be az intézmény munkatársa, Pallós Boglárka által rendezett Virágok vetélkedése című színdarabot, melynek alapjául egy kászonújfalui népdal szolgált. A terápiás céllal létrejött színdarabot felállva, vastapssal ünnepelte a közönség.

cedrus-fogyatekos-nap1

E nap keretében díjazták a Filadelfia – értékmentés a családokért elnevezésű pályázat keretében meghirdetett rajzpályázaton résztvevőket. A család, ahol élek, illetve A közösség, ahol élek címmel, a meghívott vendégeknek meghirdetett pályázatra összesen 117 pályamű érkezett, ezt értékelte a független, szakértő zsűri.

A megnyitón Csumán-Lechner Alexandra elmondta, a diakóniai munka rengeteg örömet nyújt, hiszen azonnali visszajelzések érkeznek mosolyok, érintések, szeretet formájában. Mindez pedig a beküldött rajzokon is visszatükröződik.

A különleges napot a Duna partján fejezték be a vendégek, ahol a halászati miniskanzen területén az ízek és vizek városának nevezetességeibe, jellegzetességeibe kóstolhattak bele. Így volt például sárkányhajózás, nemezelés és kisvasúttal városnézés, továbbá grillezett szendvicsebéd is.

A napnak az Összetartozunk, mert egy család vagyunk nevet adtuk, mely egyfelől utal a fogyatékos személyeket ellátó intézményekben élők egységére, de arra is, hogy az egyházon belüli tagság is egy közösséget formál, s ezen közösségek megélését szolgálta ez az alkalom is” – mondta el Molnár Egon, a Cédrushoz tartozó Fogyatékosok Nappali Intézményének vezetője.

Intézmények összehasonlítása